Creatief Atelier Jerhil Art

Yoga of the brain Workshop Meditatief Tekenen

Meditatief tekenen kan een goede manier zijn om zelfvertrouwen op te bouwen en aan zelfexpressie te doen. Het is geïnspireerd op de Zentangle® methode en wordt omschreven als een vorm van mindfulness. Je wordt je bewust van het heden, je lichaam, je gedachten en je gevoelens. Zentangle® geeft een heerlijk gevoel van bevrijding en is een leuke bezigheid die:

  • de creativiteit verhoogt
  • geduld en kalmte brengt
  • stress vermindert
  • de geest tot rust brengt
  • voldoening, tevredenheid en vertrouwen geeft
  • de concentratie verhoogt
  • een gezonde afleiding geeft

De workshop wordt gegeven in 2 lessen van 2uur. De eerste les is een basiscursus waar je 2 tangles maakt. De tweede les is een uitbreiding met schaduw en kleur en technieken om ook papier een kleur te geven. In totaal maak je tijdens de 2 lessen 4 tangles en maak je gebruik van al het nodige materiaal. Ook krijg je een handige syllabus mee met illustraties. Wil je dit graag verder toepassen, kom naar het wekelijks creatief momentje. Tijdens de wekelijkse les staat al het materiaal ter beschikking.

Wil je graag extra materiaal voor jezelf, dan is er zeker de mogelijkheid dit tijdens de workshop aan te kopen.

Kostprijs workshop mindfulness: €70 (incl BTW) - inclusief syllabus + nodige werkmateriaal + 4 tanglekaarten

Data: zie kalender

Neem gerust contact op voor meer inlichtingen.

De kracht van gedachten Workshop Je Krachtkaart

De kracht van gedachten, energie en intenties. We staan er niet bij stil, maar het  heeft ongelooflijk veel invloed op ons dagelijks leven. Hoe we ons voelen, wat we creëren en welke mensen en situaties we aantrekken.

Het universum is gevormd volgens vaste geometrische waarden, die je overal kunt terugvinden. Van de constellatie van de sterren tot door mensen vervaardigde bouwwerken en zelfs de cellen in ons lichaam.

Alles rondom ons is energie, energie in beweging. Ook wij als persoon zijn energie, zelfs onze gedachten en woorden. Wat jij uitzendt, komt naar jou terug!

Aan de hand van geometrie en de kracht van gedachten creëren we onze eigen ‘krachtkaart’. We maken er samen een creatief proces van om ons bewust te worden van het onderbewuste en dit dan creatief vast te leggen als jouw keuze, jouw innerlijke kracht, jouw bewustwording!

De workshop wordt gegeven in 2 lessen van 2 uur. Je maakt 2 kaarten, een grote en een kleine. De kleine kaart wordt gelamineerd zodat je deze gemakkelijk in je portefeuille of handtas kan steken.  Tijdens de lessen maak je gebruik van al het nodige materiaal. Je krijgt een documentje met de informatie die we samen besproken hebben, als geheugensteuntje.

Wil je dit graag verder toepassen, kom naar het wekelijks creatief momentje. Tijdens de wekelijkse les staat al het materiaal ter beschikking.

Wil je graag extra materiaal voor jezelf, dan is er zeker de mogelijkheid dit tijdens de workshop aan te kopen.

Kostprijs workshop krachtkaart: €80 (incl BTW) – inclusief 2 kaarten + werkdocument + nodige werkmateriaal

Data:

Op afspraak

Neem gerust contact op voor meer inlichtingen.

De kunst van het schrijven Workshop Kalligrafie

De digitale wereld heeft ons leven wat overrompeld met heel wat mogelijkheden. Ook op creatief vlak is er heel wat informatie en inspiratie te vinden. Dit is natuurlijk allemaal fantastisch, maar geef toe, af en toe eens zelf in de pen kruipen geeft toch een immense zelfvoldoening! En woorden die je zelf schrijft, recht uit het hart, gemaakt op een bepaald moment in je leven…dit geeft toch een hele andere boodschap mee…zowel voor diegene die het maakt, als diegene die het mag ontvangen!

Eigenhandig dingen maken is een trend die, een beetje dankzij de digitalisering, weer helemaal ‘hip’ is. Niet alleen dit is positief. De rust en voldoening die je ervaart bij het vormen van sierlijke letters en woorden geven een heerlijk gevoel van bevrijding. En net zoals bij meditatief tekenen is ook kalligrafie een leuke bezigheid.

De workshop wordt gegeven in 2 lessen van 2 uur. Je leert het unciaal schrift aan. Je krijgt een uitgebreide syllabus met veel illustraties. Ook een kalligrafiestift en werkblaadjes zijn in de prijs inbegrepen. Je zal ook thuis een beetje oefenwerk hebben.

Op vraag van de cursisten werd deze cursus nog uitgebreid met andere lettertypes. Ook het gothische schrift wordt in 2 lessen aangeboden. In samenspraak kunnen ook nog andere schriften aangeleerd worden.

Wil je dit graag verder toepassen, kom naar het wekelijks creatief momentje. Tijdens de wekelijkse les staat al het materiaal ter beschikking.

Wil je graag extra materiaal voor jezelf, dan is er zeker de mogelijkheid dit tijdens de workshop aan te kopen.

Kostprijs workshop kalligrafie: €80 (incl BTW) – inclusief uitgebreide syllabus + oefenblaadjes + kalligrafiestift + nodige werkmateriaal

Data: zie kalender

Neem gerust contact op voor meer inlichtingen.

 

Workshop Wekelijks Creatief momentje

Elke week naar de fitness?

Elke week naar de yogales?

Elke week naar de dansles?

Elke week naar het creatief momentje?

Is er een activiteit waar je rust en voldoening kan vinden, twijfel dan niet om dit te doen. Jouw lichaam en geest in beweging houden is één van de sleutels tot een beter welbevinden en succes.

Tijdens het wekelijks creatief momentje werk je je eigen creativiteit uit. Of je graag een werkje meditatief tekenen maakt of je kalligrafie oefent, dat kies je zelf. Ook andere technieken en materialen staan ter beschikking tijdens de workshop. Zou je graag voor een speciale gelegenheid een kaartje maken (verjaardag, geboorte, feest, zomaar…) en kom je er niet toe om thuis wat tijd vrij te maken? Dan is het wekelijks creatieve momentje ideaal. Stuur een mailtje met  jouw gegevens en aanvraag en dan krijg je de nodige info teruggestuurd.

Wil je graag extra materiaal voor jezelf, dan is er zeker de mogelijkheid dit tijdens de workshop aan te kopen.

Kostprijs wekelijks creatief momentje: €12 (incl BTW) per les d.m.v. aankoop 10 +1 gratis beurtenkaart €120 (incl BTW) –  inclusief nodige werkmateriaal

Heb je nog geen workshop gevolgd maar wel interesse in het wekelijks creatief even bezig zijn. Maak dan kennis via een eerste proefles aan de helft van de prijs. Je krijgt een overzicht van wat je allemaal mag verwachten en maakt onmiddellijk gebruik van al het nodige materiaal.

Kostprijs proefles: €6 (incl BTW)

Data: Elke donderdag van 19.30 u tot 21.30 u  (niet tijdens schoolvakanties…tenzij op aanvraag cursisten)

Een creatieve attentie voor iemand nodig? Cadeaubon

Voor elke workshop is er de mogelijkheid een cadeaubon aan te kopen. Wil je geen specifieke workshop aangeven, maar liever een zelf gekozen bedrag? Geen probleem, een cadeaubon wordt naar keuze voor jou aangemaakt!

Neem gerust contact op voor meer inlichtingen.